Haarlem bloemenstad, deel d

Haarlem bloemenstad deel d

Dit is het vervolg van Haarlem bloemenstad, deel c.

Om iedereen op te vrolijken publiceerden we in het begin van de coronatijd een groot stuk over Haarlem Bloemenstad op onze website en ook in de Spaarnepost. De traditionele bloemenhulde kon toen niet doorgaan en wij hebben toen de geschiedenis van de bloemensector in beeld gebracht. Nadien zijn er nog enkele interessante poststukken aan het licht gekomen, in een verzameling die David Haug kocht op een veiling. Hierbij dus ‘deel d’ van ‘Haarlem bloemenstad ’, met post van de bloem(boll)enkwekers en -handelaren Krelage, Rosenkrantz, Lomans, Kersten en Roozen.


Verzameling David Haug: brief van E.H. Krelage & Zoon (Bloemisten, Boomkweekers en Zaadhandelaren) uit Haarlem naar Andijk, verstuurd op 8 november 1873 en gefrankeerd met 5 cent met poststempel 46 van Haarlem.


Verzameling David Haug: brief van Joh. Rosenkrantz & Sohn, Haarlem (‘Blumisten & Samenhändler“) naar Andijk, verstuurd op 11 november 1875 en gefrankeerd met 5 cent, met puntstempel 46 van Haarlem.


Verzameling David Haug: briefkaart van B.J. Lomans (“Blumist”) uit Haarlem naar Cassel in Duitsland, verstuurd op 17 juni 1882 en gefrankeerd met een briefkaartzegel van 5 cent.


Verzameling David Haug: brief van J.H. Kersten & Co (“Bulb Merchants”) Haarlem Holland naar Zwitserland, verstuurd op 30 mei 1888 en gefrankeerd met een postzegel van 5 cent Willem III, met puntstempel 46.


Verzameling David Haug: briefkaart van Ant Roozen & Son (“Nurserymen Overveen near Haarlem, Holland”) naar Northumberland, Groot Brittannië, gefrankeerd met een briefkaartzegel van 5 cent en verzonden op 18 juni 1892.
versie 06-12-2022